Vad mina elever säger

Här är ett urval av citat från några av mina elever under årens lopp

 • Hedda Aulin, Stud. Projekt/sång

  "Min redovisning gick jätte bra! Jag var knappt nervös alls! Förstår egentligen inte hur det kom sig, för när jag övade inför fem personer var jag jätte nervös, men när jag sen på riktigt skulle sjunga inför 500 var det som att jag aldrig gjort något annat! Det kändes hur kul som helst! Tack för din hjälp!"
 • Lena Kay

  "Som alltid lika inspirerande och gör att man går därifrån lätt och glad! Jag vet att jag har mycket mer inuti och förstår att det handlar mycket om att "koppla bort" hjärnan och duktighetssyndromet, och gå på känsla. Jag har blivit mycket friare och det är så härligt! Tack till någon eller någonting att jag fick chansen att lära mig hos dig!"
 • Therése Neaime, Artist, Singer/Songwriter

  “One of the best vocal teachers in Sweden!"
 • Cornelia von Bargen, Sångerska i Backslide

  "Gud vilken underbar och härlig människa du är! En sådan sprudlande inspirationskälla du är! Vilket proffs du är! Du kan verkligen både proffsigt och pedagogiskt tala om hur allt hänger ihop, och jag är lyrisk! Ska bli så kul att börja träna mer målmedvetet med givna kunskaper, så att jag kan maximera mig själv som både sångare och person! Vad häftigt!!"
 • Daniel Risman, Mr Dannyman – trollkarl

  "Jag har verkligen haft användning för kunskaperna vid ett flertal tillfällen"
 • Fanny Forsberg, PhD. Stockholms Universitet

  "Jag har lärt mig mycket, både om hur jag kan kontrollera det rent fysiska med andningen, men också mentalt fokus och vikten av förberedelse. Tack för allt stöd!"
 • I. Vrabel, Försäkringskassan Stockholm City

  "Tack för den underbara eftermiddagen! Mina kollegor var väldigt, väldigt nöjda. De var fascinerade av din prestation och din positiva och glada utstrålning. Jag gjorde ett bra val, när jag valde Dig som körledare".
 • Ingrid, sångelev från Lycksele

  "Tack för idag! Efter varje sång-coachlektion känner jag mig så glad när jag sitter på väg hem. Du kan verkligen peppa och få en att börja tro på sig själv. Du är en god ambassadör för det yrke du representerar".
 • Linn Hansen, Stud. Retorik, Södertörnshögskola

  "Du var verkligen en energi spridare! Jag höll mitt tal om hur vi kan stärka vårat ethos (talarens karaktär) med hjälp av andning, och det gick och kändes väldigt bra. Åhörarna fick också prova några av de tips jag fick av dig, och det blev väldigt uppskattat!"
 • Linnéa Wagnås, Stud. Musik/drama

  "Jag har tagit toner de senaste dagarna och jag tror knappt det är sant, att det är min röst. Den har blivit så stark och jag känner att luften kommer från något annat ställe än i vanliga fall. Positivt som attans! Jag har redan uppträtt och det gick jättebra! Jag har aldrig mått så bra i hela mitt liv! Tack för alla tips som fått mig att utvecklas såhär hittills"
 • Victoria Lindqvist, Stud. Uppsala Universitet

  "Hade nästan gett upp hoppet när jag bestämde mig för att ge det en sista chans, två gånger hos Cecilia gav mig mer än två år hos logoped. Är inte längre hes och rösten känns inte längre lika ansträngd vilket stärkt min livslust enormt. Hennes entusiasm och övningar har inte bara hjälpt mig för mina röstproblem utan även hållning och uthållighet vid träning har förbättrats. Stort tack!"
 • Mamma Eva

  "Min dotter kom in på musiklinje med sång som instrument och jag vill tacka dig för din inspiration så att detta blev möjligt på så kort tid!!!"
 • Niklas Skerfving, Projektledare, WSP Group

  "Efter coaching hos dig har jag fått flera spontana kommentarer om att jag verkar lugn och att jag når ut och hörs bättre än förut. Jag har dessutom märkt att det har gett mycket även på andra plan. Tack!"
 • Georg Severien, Chef och fritidsrockare

  "Rösten har fått en ny klang och redan efter ett par tillfällen märkte jag en tydlig förbättring när jag talade inför större grupper. Jag har hittat nivåer i röstläget som jag inte varit i närheten av tidigare. Jag har fått de verktyg som behövs i mitt arbete såsom i mitt fritidsintresse. Det innebär också att min självkänsla har stärkts betydligt!"
 • Daniel Broman, Sångare, låtskrivare och författare

  ”Tack igen för idag, för all suverän sång-coaching! Jag har fått enormt bra hjälp hos dig!”.
 • Lisa, Föreläsare

  "Nu kan jag använda min röst mycket bättre när jag föreläser och jag har även fått starkare och mer klang i rösten".
 • Lina, musiker/sångerska från annan ort

  "Jag ville bara tacka för dina fina råd som du gav mig om hur jag skulle gå tillväga för att få rösten tillbaka efter sjukdom innan mitt jobb skulle dra igång. Det fungerade super och min röst var tillbaka på nolltid. Nu ska jag få komma tillbaka imorgon för att spela in en egen låt och prova några andra låtar. Du är en fantastisk sång och röstcoach/pedagog och jag hoppas att jag någon dag ska få komma till dig och lära mig mer. Ett stort tack!"
 • Kristina, klassisk körsångerska

  "Jag fick hjälp av dig för många år sedan och du gjorde nåt stort med mig, du talade om för mig att jag hade en stor röst bakom den lilla, som jag sa att jag hade. Det har varit guld värt för mig genom åren! Jag vågar ta för mig mera idag än innan jag träffade dig!!"
 • Maria Olsson, Nybörjare som vill sjunga mer

  "Att sjunga hos dig och sedan träna hemma med sånglektionerna online var absolut det bästa jag gjort för min röst. Har utvecklats otroligt mycket och det är roligt att sjunga igen!!"
 • Maria Widman med väninnan Agneta som håller med

  " Tack för en inspirerande och välbehövlig sångkurs! Trots trötthet, oro och att jag inte trodde jag hade någon röst, fick jag en sådan energi och upplyft som höll i sig ett bra tag efter också! Tur att jag har flera inbokade tillfällen säger jag bara".
 • Lotta & tjejerna

  "Kunde inte i min vildaste fantasi tro att det skulle vara så uppskattat! ALLA älskade det och hälften vill börja sjunga i kör!"
 • Julia Leone, Artist, sångerska och låtskrivare

  "Du är verkligen bäst!! Att få komma till dig ger så mycket energi! Tänk vad du ger till andra människor. Du är en STJÄRNA!"

Sångcoaching-sånglektioner-röstcoaching

girl singing headphones1

ERBJUDANDE FÖR Vuxen & ungdom

Vill du våga sjunga, sjunga offentligt, snapsvisor på festen eller kanske karaoke med kompisarna?

Kanske få starkare röst utan att bli trött?

Har du scenskräck eller är jättenervös när du skall sjunga?

Vill du träna din sångstämma i kören eller på ditt solo?

Jag hjälper alla som har dåligt självförtroende när det gäller sång, badrumssångare, du som tror att du är tondöv, amatörer, sångare, artister till skådespelare!

Ska du göra en audition eller intagningsprov?

Vill du få bättre kontroll på rösten och tillgång till större register?

Vill du att rösten ska hålla bättre och längre?

Då kanske du behöver få bättre teknik och få fart på röstkonditionen.

Kanske förbättra din sceniska framställning? 
Då kan vi koncentrera oss på detta.

Vi utgår alltid från vad just du vill och behöver och anpassar/skräddarsyr lektionerna efter dig!

Vi arbetar individuellt och beroende på hur mycket du har sjungit förut, vad du vill och behöver jobba med just nu och om du har något mål.

Det ska vara roligt och lustfyllt att sjunga, då utvecklas bäst tycker jag!

Såhär kan ett tillfälle se ut: Vi börjar med att prata lite om vad du har för tankar kring din röst, om det är något speciellt du vill utveckla mer av och om du har något specifikt mål. Sedan gör vi andningsövningar för att se hur du använder och disponerar din luft, får igång stöd-magstöd (sjunga från magen) tittar på din hållning/balans. Sedan jobbar vi med olika sång- röstövningar och skalor för att få tillgång till mer av ditt register, tränar olika uttryck, frasering, dynamik (svagt-starkt), rytm, nyanser, klang, tolkning-interpretation, scenskräck, performance mm. Allt beror på vad du vill! Vissa rörelser, avspänning och massage, även tungmassage, mental träning kan ingå i vissa fall. Vi går sedan vidare med att sjunga något i lämplig genre som vi kommit överens om eller som du vill träna extra på. Du sjunger till förinspelad bakgrund eller ackompanjeras av pianist. Jag undervisar i jazz, soul, r&b, blues, gospel, pop/rock, visa samt musikal.

Tänk på att ALLA KAN bli mycket bättre!

 Välkommen HIT med din fråga!

 

 

couple1

Sjung med kompis, partner eller hela familjen!

Vill du inte sjunga själv utan hellre med din kompis/kompisar din partner eller kanske hela familjen?

Då är detta en jätterolig tid ni kan spendera tillsammans och ni kan vara upp till 6 personer samtidigt!

Att få dela glädjen att sjunga och utveckla sin röst ger en extra energi och är väldigt roligt.

Vi tränar beroende på hur mycket ni har sjungit förut och vad ni behöver och vill jobba med just nu.

Vi börjar alltid med andningsövningar och kollar av stödet, hur ni använder er luft, kroppshållning och balans. Sedan jobbar vi med och sång- röstövningar i form av olika skalor, tränar olika uttryck, frasering mm. Vissa rörelser, avspänning och massage kan ingå i ett pass. Vi går sedan vidare med att öva en sång i lämplig genre och kan fokusera lite mer på stämmor och kanske sjunga en duett om så önskas.

Vi kan också lägga upp lektionen på kortare uppvärmning och sedan sjunga några låtar som ni själva har bestämt och tycker är kul. Möjligheterna är många!

Ni sjunger till förinspelad bakgrund eller ackompanjeras av pianist.

Jag undervisar i jazz, soul/blues, r&b, gospel, pop/rock, visa samt musikal.

En lektion är 45-60 minuter, och material ingår.

HIT med frågor om detta!

 

För barn

Jag undervisar barn från 8 år som har tänkt söka till musikskola. Undervisningen läggs upp utefter vad barnet behöver träna mer på för att göra sitt allra bästa inför intagningen.

Detta är också ett väldigt bra sätt att förbereda sig på och att sjunga inför en annan person. 

Klicka HÄR för din fråga!

 

 

Röstcoaching 

 man speaking2
FÖR DIG SOM ANVÄNDER RÖSTEN I DITT ARBETE ELLER SOM VILL FÅ MER HÅLLBAR, TYDLIG ELLER STARKARE RÖST
 • Fungerar din röst som du vill när du ska tala?
 • Når du ut som du vill på dina möten såväl digitala eller webinars?
 • Blir du fort trött i rösten, hes eller tappar du styrka och klang?
 • Är du nervös inför att tala inför folk?
 • Lyssnar folk på dig? 
 • Vågar du ta i?

Oavsett vad som gäller för dig så finns det hjälp att få! Med enkla övningar kan också du bli en bättre talare och en röst som håller till det du vill! Vi arbetar individuellt beroende på vad du behöver för att uttrycka det du vill och nå ditt mål. 

När det gäller webiars, videoinspelningar och digitala möten behöver man ofta förstärka och förtydliga sitt budskap för att nå dit man vill.

Lite som en skådespelare fast inte lika överdrivet.

Hos mig får du träna på detta så att det ska kännas bekvämt för dig!

Övningarna är skräddarsydda utifrån vad du behöver!

Vi börjar med andningsövningar för att se hur du disponerar din luft och "kickar igång" stödet-prata från magen stället, där kraften sitter. Vi gör olika uppvärmningsövningar för att tänja på register så att du lättare för tillgång till mer röst, vi gör lite tungvrickare för att få fart på mimiken, frasering, styrka, klang, nyanser mm.

Vi jobbar också med hur man bibehåller sitt fokus utåt så att rösten bär framåt och inte ner i golvet. Kroppshållning är också viktig, samt hur du rör dig. Du får läsa en text som du valt själv, med varierande styrka, lite olika känsla och uttryck för att se hur detta påverkar röstens karaktär. Har du ett anförande eller föredrag du behöver hjälp med så jobbar vi med detta. Vi går även igenom röstvård-röstergonomi.

Rösten och hur du använder den sitter också ihop med retorik.

En bra röstteknik förstärker ditt viktigaste redskap för kommunikation!

En väl fungerande röst är behaglig att lyssna på och hjälper
till att framföra ditt budskap. God röstteknik – effektiv och skonsam
– gör att din röst håller bättre både i arbete och privatliv!

Välkommen HIT med din fråga!

 

 

Nyhetsbrev

Vill du ta lektioner eller gå en kurs?

Kanske boka solosång & musik?

Kontakta oss här!